رامنوز و سوربیتول نیز به مقدار کم در این میوه موجود است. به طور کلی هرچه این میوه دیرتر برداشت شود، قند کلی موجود در آن افزایش مییابد.
مواد شیمیایی گیاهی (فیتوکمیکالها): عناب به صورت اعجابآوری غنی از مواد مغذی گیاهی که فعالیتهای خاص زیستی دارند (فیتونوترینتهای زیست فعال) است و فعالیت آنتیاکسیدانی بالاتری نسبت به گیلاس، انگور و سیب از خود نشان میدهد.
●● آرامش بخشیدن به سیستم گوارش و بهبود فرایند دفع از مهمترین خواص عناب برای یبوست است. ●●
همچنین ورزشکاران میتوانند قبل از فعالیتهای سنگین و مسابقات ورزشی، با خوردن عناب، از سردردهای ناشی از کمآبی ورزش جلوگیری کرده و همچنین استرس خود را کاهش دهند.
این دارو علیه هلیکوباکتر پیلوری، باکتری هایی که مسئول بیماری های گوارشی مانند زخم معده و اسیدیته هستند، عمل می کند.
طرز تهیه دمنوش به این صورت است که ابتدا قوری را پر از آب کرده، سپس عناب خشک به همراه موارد دلخواه چون چوب دارچین را در قوری بریزید تا به جوش آید.
خرمای چینی یا عناب نوعی میوهی پرخاصیت است که به صورت تازه و خشک شده مصرف میشود. در حالی که عناب تازه به دلیل خواص سلامتیبخش خود بسیار محبوب است، میوه خشک درخت عناب نیز میتواند به همان اندازه مفید باشد با این تفاوت که خشک کردنش، زمان نگهداری آن را افزایش میدهد.
بخشی از بررسیها نشان دادند که پلی ساکاریدها، شکرطبیعی با اجزایی از آنتی اکسیدان، ممکن است باعث مهار رادیکالهای آزاد شوند. سلولهای آسیب رسان را مهار و التهاب را کم کنند.
همچنین در برخی بررسیها به تأثیر پلی ساکارید موجود در عناب بر تقویت دیواره داخلی روده موش صحرایی مبتلا به کولیت (التهاب روده مزمن) تأکید شده است.
طبق شواهد تجربی، مصرف مقادیر زیاد عناب ممکن است در موارد نادری باعث خواب آلودگی، اسهال، کاهش اشتها، یبوست، نفخ و بی حالی شود. از این رو قبل از مصرف عناب با پزشک خود مشورت کنید.
علاوه بر این، یک تحقیق بالینی نشان داد که عناب عموماً به خوبی در بدن افراد قابل تحمل است و میتواند نقشهای مفید بالقوهای بر پروفایل چربی خون داشته باشد.
سلول های مغز با افزایش سن شروع به تحلیل می کنند. این امر خطر ابتلا به تعدادی از اختلالات عصبی را افزایش می دهد. عناب قادر است ذهن را آرام کند.
همچنین خوب است بدانید که عناب خشک در مقایسه با عناب تازه، درصد شکر خواص چای کوهی با عناب و کالری بالاتری دارد. پس بهتر است حدوسط در مصرف هردو نوع شکل میوه رعایت شود.
میوه عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی است، در ابتدا سبز و گرد بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده، زیتونی شکل و چروک میشوند.